Massages

AD(H)D-massage voor kinderen en jongeren

 

AD(H)D: hyperactief, moeilijk concentreren,  hooggevoelig, beweeglijk, impulsief, een druk kind. Maar ook een kind met zoveel mooie eigenschappen zoals gevoelig, sociaal, snel, spontaan, goede intuïtie, vindingrijk, humoristisch, creatief…. speciaal! Dit zijn de kenmerken van onze “nieuwetijdskinderen”. Door de vele prikkels van alledag raken deze kinderen helaas “overbelast” en worden steeds drukker in het hoofd.


In Amerika is door psychologen onderzoek gedaan naar de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD en ADD. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat een vertragende, rustgevende massage een positieve invloed heeft. De jongeren die een massage kregen gaven aan dat ze zich gelukkiger voelden. Leerkrachten constateerden dat deze kinderen minder zenuwachtig en minder hyperactief waren. Bovendien hadden ze meer aandacht en een langere concentratie tijdens het maken van hun opdrachten.  


Tijdens de massage wordt het stofje oxytocine aangemaakt. Het hormoon en de neurotransmitter oxytocine zorgt ervoor dat je ontspant,  je tevreden, rustig en kalm voelt.  Het zorgt voor de band tussen moeder en kind, het vermindert pijn en bij “langdurig gebruik” gaan we er zelfs van groeien en beter van leren. Ook werkt oxytocine bloeddrukverlagend en ervaart u minder stress. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon of gelukshormoon genoemd. Het kalmeert het lichaam en er ontstaat rust in het hoofd. Dit kan de gevolgen van AD(H)D verminderen. 


U wilt het beste voor uw kind en hem of haar zo goed als mogelijk begeleiden. Massage kan daarbij een goede ondersteuning zijn. Het kind ontvangt de massage, maar ook u als ouder wordt bij de massage betrokken zodat u thuis uw kind een korte massage kunt geven in situaties waarin dat gewenst is. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, bij ochtendstress, een spannend momentje of als het kind van school thuis komt. 


Effecten van massagetherapie bij AD(H)D zijn:


 • verbeterde concentratie
 • minder beweeglijk gedrag
 • minder hyperactief gedrag
 • afname spierspanning
 • het slaappatroon verbetert
 • vermindering van het stresshormoon
 • vergroot het zelfvertrouwen
 • helpt depressies voorkomen


Gedurende de massagetherapie zullen naast ontspanningsoefeningen en visualisaties (korte geleide meditaties) het hoofd, de buik en de voeten gemasseerd worden.  Het hoofd: om rust te brengen in het hoofd. De buik: om kriebels en spanningen in de buik weg te halen. De voeten: om de energie weer door het hele lichaam te laten stromen en beter te aarden.


De massage voor kinderen is een traject van een aantal weken waarin elke week 1 à 2 keer per week een massage gegeven wordt. Na een aantal weken zal er een sessie zijn waarbij ik één van de ouders een eenvoudige massage zal leren die dagelijks kan worden toegepast omdat continuïteit belangrijk is.


Ik heb het tot nu toe gehad over kinderen met AD(H)D, maar ook als volwassene kun je AD(H)D hebben. Ook dan kan deze massage een extra hulpmiddel zijn om wat rustiger en geconcentreerder de dag door te komen. Zowel kinderen als volwassenen zijn bij mij welkom voor deze massagetherapie.

€45

tot

€55

Ontspanningsmassage


De naam zegt het eigenlijk al: alles is erop gericht om het lichaam tot

ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid.

 

Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten, spieren en

pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid,

stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen

verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten

zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische

vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zult u merken dat u

met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de

negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

 

Een ontspannende massage is geschikt voor iedereen:

 

 • Als cadeautje voor uzelf na of tijdens een drukke werkweek.
 • Als u zich vermoeid en uitgeblust voelt (bv na het sporten).
 • Als u even heerlijk wil ontspannen en je je gedachten “op nul” wilt zetten.
 • Als u last hebt van pijnlijke of verkrampte spieren.
 • Als u weer in contact met uzelf wilt komen.

 

Door middel van effleurages, knedingen en fricties ontstaat er een

natuurlijke en verfijnde manier ​van aanraken, die heerlijk en ontspannend

is om te ondergaan. Deze ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme massageolie wordt gebruikt.

 

Naar keuze worden de rug, benen, voeten, armen, schouders, nek en het gezicht gemasseerd. Een totale lichaamsmassage is natuurlijk ook mogelijk.

€40

tot

€70

Gezichts-/decolletémassage


Deze gezichts-/decolletémassage is ontzettend ontspannend en zorgt voor een mooie en gezonde uitstraling. Ook de armen en handen komen bij deze uitgebreide massage aan bod. 


Wist u dat met een regelmatige massage van het gezicht de fijne rimpels  zelfs verminderen. Dat komt door de betere doorbloeding en de bevordering van de aan- en afvoer van afvalstoffen en voedingsstoffen. Maar dat is nog niet alles! Een gezichtsmassage doet meer…. De zachte aanraking stimuleert de hersenen om oxytocine aan te maken, ook wel het geluks- of knuffelhormoon genoemd. Hierdoor ervaart u minder stress en komt u tot rust. Daarnaast heeft het hormoon ook een positieve invloed op de ademhaling, spijsvertering, het zenuwstelsel en het geheugen.


Het effect van een gezichtsmassage:


 • Gezonde uitstraling van de huid.
 • Vermindert rimpels in het gezicht.
 • Vermindert donkere kringen en wallen onder de ogen.
 • Stressverlagend.
 • Verbetert de doorbloeding.
 • Snellere afvoer van schadelijke gifstoffen als toxine.
 • Verlicht hoofdpijn.
 • Heeft invloed op de ademhaling, spijsvertering, het zenuwstelsel en het geheugen.€40

€30

tot

€40

Massage voor de benen


Dit is een massagebehandeling op spierniveau. Er zijn twee typen beenmassages: een sederende oftewel ontspannende massage of een stimulerende massage om uw spieren vlak voor een wedstrijd op te warmen en te activeren.


De beenmassage bevordert het herstel van uw spieren die u dagelijks gebruikt. Deze massage kan wat pijnlijk zijn. Door het geven van mechanische prikkels (wrijven, kloppen, knijpen, rollen) wordt de doorstroming van het bloed door de onderliggende spieren gestimuleerd. Dit wekt verdere reacties in het lichaam op die vermoeidheid doet verdwijnen, spierpijn en verhardingen in de spieren verlicht, verhoogde spierspanning (tonus) vermindert en opgehoopt vocht en afvalstoffen uit het spierweefsel verwijdert.


Het effect van de massage:


 • Verbeterde doorbloeding van de huid en de spieren en daardoor verbeterde functie.
 • Verbeterde toe- en afvoer van diverse weefselvloeistoffen.
 • Verhoogde doorlaatbaarheid van vaatwanden (betere opname/afgiftecapaciteit).
 • Algemene invloed op het welbevinden, geestelijke ontspanning.


De massage kan zinvol zijn voorafgaand aan, na afloop of tussen de westrijden of trainingsessies, maar ook als revalidatie na een blessure.

€45

tot

€55

Hotstone massage


De warme stenen in combinatie met de massage is een verwennerij op zich!


De warmte van de basaltstenen heeft een ontspannende werking en verbetert je doorbloeding. Dat merkt u onmiddellijk tijdens de hotstone massage.


De basaltstenen worden eerst in water opgewarmd tot een ideale temperatuur van ongeveer 50 graden tot 60 graden. Dan worden de stenen op uw lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. U hoeft niet bang te zijn voor verbranding, een dunne doek beschermt namelijk uw huid.


Vervolgens worden de stenen verwijderd en wordt het opgewarmde deel van je lichaam gemasseerd. Er wordt gemasseerd met de stenen, waarbij lange, rustige en cirkelvormige strijkingen worden gebruikt. Door de combinatie van warmte en beweging kan je dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt.


Het effect van de hotstone massage:


 • Heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking.
 • Brengt je in balans.
 • Vergroot het gevoel van welzijn.
 • Stressvermindering.
 • Betere doorbloeding.
 • Ontspanning van stijve spieren.
 • Beurt je op bij neerslachtigheid.
 • Verlicht spanningen.
 • Stimuleert het immuunsysteem.
 • Zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen.
 • Activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam.


Na de massage wordt aangeraden om veel water te drinken om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren.

Thaise kruidenstempelmassage


In Thailand is de kruidenmassage een oeroude traditionele behandeling. De katoenen bundels met kruidenmixen waren ooit een geheim van de vroegere geneeskundigen. De kruidenstempels worden al ongeveer 300 jaar gebruikt in Thailand.


Het is goed tegen oververmoeidheid, vervuiling in het lichaam, pijn, reumatische pijnen, stress en het stimuleert de bloedsomloop. Het geeft een weldadig gevoel van totale rust en ontspanning.


De aangename geur van natuurlijke kruiden zal uw vermoeide spieren en het hele lichaam doen ontspannen. De warmte opent de poriën en deze ontgiften hierdoor. In combinatie met een massage ontspant het de spieren in het lichaam en stimuleert het de bloed- en lymfecirculatie.


Het effect van kruidenstempels:


 • De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.
 • De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden dringen door tot diep in het onderliggende weefsels, zelfs tot in de organen.
 • De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.
 • De aroma's van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden.
 • De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na.


Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest intensief.


Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma's dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken.


Na de massage wordt aangeraden om veel water te drinken om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren.

€45

tot

€55

Cuppingmassage


Cuppingmassage is een langzame en ontspannende massage met het gebruik van siliconen cups en olie. De cups worden gebruikt om gifstoffen van de spieren vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken en de bloedsomloop te verbeteren. Doordat je vier centimeter het weefsel in gaat zorg je ervoor dat gifstoffen vrijkomen.     


Onze gezondheid en immuunsysteem zijn afhankelijk van het bloed, Qi (energie) en lichaamsvloeistoffen (hormonen, lymfatisch vocht, etc.) De Oosterse geneeskunde leert ons dat alle pijn te wijten is aan stagnatie van deze systemen. Door de sterke trekkracht van de cups, zorgt de zuigkracht voor vermindering van pijn en een verbetering van ons welzijn. Stagnatie kan komen door blessures, stress, gebrek aan bloed, energie, of kou in het lichaam en gewrichten. Na de behandeling zult u warmte en vermindering van pijn ervaren.


Waar stagnatie is, daar doet het pijn. Verwijder de stagnatie en de pijn verdwijnt.  Er zijn verschillende vormen van stagnatie, namelijk:


Bloed stagnatie: blessures, vergroeiingen, onregelmatige menstruatie.

Toxine stagnatie: maagdarm stoornissen, stijve spieren, borstontstekingen.

Qi stagnatie: spierpijn, beknelde zenuwen, menstruatie klachten.

Vloeistof stagnatie: longproblemen, astma, problemen met borstvoeding.


Het effect van de cuppingmassage:       


Bloedsomloop

 • Verbetert en zuivert de bloedtoevoer en verbetert trage circulatie.
 • Vermindert stagnatie en verdrijft zwellingen.
 • Helpt het verminderen van cellulite.


Spieren/skelet

 • Verlicht pijn en vermindert ontstekingen.
 • Verwijdert toxines uit de spieren en zacht weesel.
 • Verbetert de beweging en maakt verklevingen los.


Huid

 • Anti-aging van binnen uit.
 • Verbetert en verzacht littekeweefsel.
 • Stimuleert de kwaliteit en kwantiteit van collageen en elastine.
 • Verzacht striae en verbetert beschadigde haarvaten.


Zenuwstelsel

 • Helpt bij depressie en emotionele problemen.
 • Voorziet zenuwcellen van zuurstof en voedingstoffen.
 • Verzacht hoofdpijn en migraine.


Spijsverteringsstelsel

 • Vermindert dikke darm verstoppingen.
 • Verbetert de beweging in de darmen en inwendige organen.
 • Vermindert vetafzetting.


Andere systemen

 • Opent de meridianen en verhoogt de energie.
 • Vermindert vermoeidheid.
 • Normaliseert het lichaamsgewicht.
 • Helpt bij verkoudheid en griep.
 • Verbetert het geheugen.
 • Bevordert de productie van hormonen.


Na de massage wordt aangeraden om veel water te drinken om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren.

€30

tot

€40

Thaise voetreflexmassage


Onder uw voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van uw lichaam: uw organen, beenderen, weefsel, spieren en dergelijke. Bijvoorbeeld pijn in uw hoofd hebben kan betekenen dat de energiestromen naar uw hoofd zijn verstoord. Deze zienswijze is gebaseerd op een eeuwenoude oosterse methode die ervan uitgaat dat lichaam en geest één geheel zijn. Bent u niet fit? Dan is er disbalans. Ziekte, pijn en spanningen zijn dan het gevolg. Zo kunt u last hebben van hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, stress, gewrichts- en spierpijn.


Door bepaalde punten onder uw voet te stimuleren kunt u blokkades in uw lichaam opheffen. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen. Wat er gebeurt is dat de zelfhelende werking van uw lichaam wordt gestimuleerd. Afvalstoffen kunnen uw lichaam verlaten. Daarom wordt ook na een voetmassage geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen.


Na afloop van zo’n massage voelt u zich dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger.

€55

tot

€70

Massageoliën


Omdat niet iedereen hetzelfde is, gebruik ik verschillende soorten massageoliën.

Toco Tholin Medimas


Amandelolie (zoet)


Druivenpitolie


KokosolieJojoba oliePineapple & Coconut

Een medicinale olie, verrijkt met natuurlijke vitamine E en etherische oliën.

Een natuurzuivere bijna reukloze olie. Zeer geschikt in geval van eczeem.

Wordt zeer snel door de huid opgenomen. Zeer geschikt in het geval van een notenallergie.

Een hypoallergene, goed hydraterende olie die mooi in de huid trekt. Daarnaast heeft kokosolie verschillende antibacteriële eigenschappen.

Jojoba olie is een hypoallergene, verzachtende, vochtinbrengende massageolie en geeft een zijdezacht huidgevoel.

Een olie met de exotische geuren van ananas en kokos.